Hoe Dakkapellen Bijdragen aan Energiebesparing
Het plaatsen van een dakkapel is niet alleen een slimme manier om meer ruimte en licht in je huis te creëren, maar het kan ook een grote bijdrage leveren aan de verduurzaming van je woning. Dankzij hoogwaardige isolatiematerialen zoals PIR of EPS, draag je bij aan een beter energielabel. Maar wist je dat [bepaalde subsidies](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/is-een-dakkapel-aftrekbaar-van-de-belasting) dit project financieel aantrekkelijk maken?
Het energielabel van een woning geeft inzicht in de energiezuinigheid ervan. Het label varieert van A (super efficiënt) tot G (energieverslinder). Een goed energielabel maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers en verlaagt je maandelijkse lasten. Daar bovenop draagt het bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dus hoe doet een dakkapel dit alles? Door [extra isolatie en luchtcirculatie](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/de-voordelen-van-gratis-services-zoals-levering-en-plaatsing-bij-de-aankoop-van-een-type-d-dakkapel) te bieden, bijvoorbeeld.
Goed nieuws voor alle huiseigenaren die verduurzaming overwegen: de overheid biedt verschillende subsidies om de kosten te drukken, zoals de [Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/wanneer-heb-ik-een-vergunning-nodig-voor-mijn-dakkapel). Deze subsidie dekt onder meer investeringen in isolatie en HR++ glas. Door hiervan gebruik te maken bij het plaatsen van je dakkapel, druk je aanzienlijk de kosten. Daarnaast kun je overwegen een [Energiebespaarlening](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/hoe-groot-mag-een-dakkapel-zijn-zonder-vergunning) af te sluiten met gunstige voorwaarden.
Een dakkapel met de juiste materialen kan je energierekening flink verlagen. Conform [Milieu Centraal](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/wat-kost-een-dakkapel-van-4.5-meter), kun je jaarlijks tot wel € 1.800 besparen door de isolatie van je woning te verbeteren. Dat is toch mooi meegenomen? En mocht je overwegen te verhuizen, neem dan in acht dat een woning met energielabel A tot wel 10% meer kan opleveren.
Wanneer je besluit een dakkapel te plaatsen, zijn er een aantal [regels](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/wanneer-is-een-vergunning-nodig-voor-een-dakkapel-aan-de-zijkant-van-het-huis) waar je rekening mee moet houden. Niet alle dakkapellen zijn vergunningsvrij. Het is belangrijk om bij je lokale gemeente te checken of je een vergunning nodig hebt en wat de voorwaarden zijn voordat je begint met de bouw. Een [vergunningsvrije dakkapel](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/wat-zijn-de-regels-voor-een-vergunningsvrije-dakkapel-aan-de-achterzijde) kan je veel gedoe besparen!
Een dakkapel is niet alleen esthetisch gezien een goede investering, maar het biedt ook veel mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. Denk aan de voordelen van hoogwaardige isolatie en energiebesparend glas. Met subsidie-opties en financiering kan deze investering zich dubbel en dwars terugverdienen, zowel in comfort als in waardevermeerdering van je woning. Begin vandaag nog met het verduurzamen van jouw huis!
1. Is een energiebesparende dakkapel voor iedereen haalbaar?
Met beschikbare subsidies en leningen kan iedereen de voordelen van een energiezuinige dakkapel ervaren.
2. Heb ik altijd een vergunning nodig voor een dakkapel?
Niet per se. Veel hangt af van de locatie en afmetingen van de dakkapel. [De regels](https://backup.beneluxdakkapellen.nl/faq/hoe-groot-mag-een-dakkapel-zijn-zonder-vergunning) verschillen per gemeente.
3. Hoeveel kan ik besparen op energiekosten met een dakkapel?
Gemiddeld kan je tot wel € 1.800 per jaar besparen, afhankelijk van je huidige energie-efficiëntie.